Sunday, January 5, 2014

Evde "Life Hacking"

Life Hacking, beni benden alan bir kavram. Hayatın her alanında life hacker olmak mümkün, yeter ki pratik olmayı bilelim. 

"Life Hack" in kelime anlamı da zaten hayatı kolaylaştırma. Bir de ev dekorasyonu ile birleşince, ortaya gerçekten çok güzel kareler çıkıyor. Küçük alanlardan yer kazanmak, banyonuzu büyütmek, birbirine karışan kolyeleri ayırmak, şarap şişelerinin kırılmasını engellemek, çamurlu botları yerlerden uzak tutmak gibi IKEA konseptli durumların görsel versiyonlarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

BANYOLARDA...


Meyve kasalarını duvara çakarak, havlu - tuvalet kağıdı gibi dolaplarda yer kaplayan günlük kullanım malzemelerinden yer kazanılabiliyor.


Salonda görmekten bıktığımız şamdanlar için bence gayet estetik bir çözüm (:


Artık ağız bakımının olmazsa olmazı gargaralar banyolarımızda yerlerini aldı. Özellikle böyle estetik likör şişelerinde olması gerektiği gibi fresh bir görüntü oluşturuyor.


Bazen böyle "şeker" uyarılara ihtiyaç olabiliyor (: Uyarılar ne kadar "şeker" olursa hayat da o kadar "şeker" olabilir bence...


Yer kazanmaya ihtiyaç duyulan banyolardaki en mantıklı çözümlerden biri de kapı üstü rafları. Estetik açıdan da bütünlük sağlatıyor banyonun temizlik ve hijyen konseptine.


Sadece bayanlar için değil bence bakımına düşkün erkekler için de güzel bir çözüm olmuş. Lavabonun yakınlarında bir yerlere birsürü çanak - kazanoz asıp içleri günlük ıvır - zıvırlarımızlar doldurulabilir.


Havluların rulo görüntüsü ben de hep temizlik algısını oluşturuyor, derli toplu gözüken her şey banyolara yakışıyor bence.

GİYİNME ODALARINDA...


Buruşmayan kumaşlara sahip "her şey" için tam benlik bir çözüm olmuş. Kıyafetlerini havalandırmayı tercih edenler için gardıropların içine de entegre edilebiliyor böyle aparatlar, yatak odalarının duvarlarına da. Üstelik çok uygun fiyatlara satılıyorlar.


Çok hoşuma giden bir çözüm daha, hem görsel olarak çekici hem de akılcı bir çözüm, insanı mutlu ediyor.


Çok açıklamaya gerek yok. Hayati bir çözüm bu kadınlar için!


Manav kasalarını evlerde o kadar çok kullanan görüyorum ki son zamanlarda, bu bir trend oldu. Estetik..


Çekmeceler kapatılınca daracık bir kutu olduğu için dar mekan çözümlerinde başarılı olmuş.


Bu da gözlük kaybetmeye - gözlük kabı kaybetmeye meyilli insanlar için bir "inhouse" çözüm. Pratik düşünmek yeterli, daha güzeli bile yapılır (:

YATAK ODALARINDA...


Yatak odalarını renklendirmek, hareketlendirmek, ve son zamanların trendi "DO IT YOURSELF" yani "SEN DE YAP" temali fotoğraflar başka bir blogumun konusu olsun. Çünkü çok güzel fikirler ve fotoğraflar arşivledim. Hepsini bir arada paylaşmak istiyorum (:

MUTFAKLARDA...


Buzdolabının içini düzenlemek için kullanılan dönerli tepsilere Lazy Susan deniyormuş! Ne tatlı isim bulmuşlar.


Yine bir manav kasası konsepti, şarap şişesi ve kadehlerle çok estetik buldum ben.


Banyolardaki gibi duvardan yer kazanma düşüncesi meyve sepetlerinde de uygulanmış.


Mutfakta birbiriyle alakalı araç - gereçleri birarada bulundurmaya yarayan fit çözümler renkler de birbirini tutuyorsa beni bile mutfak sever bir kız yapmaya itebiliyor (:


Yine duvardan yer kazanan meyve - sebze sepetleri.


Ve tabiki çok gıcırdayan, sürekli ses çıkaran tencere ve tavalar için çekmeceli çözümler...

Bunlar da, hobi odalarınız, ıvır zıvır eşyalarınız için ilham alabileceğiniz bazı "lifehack"ler...












Hoşçakalın (:



No comments:

Post a Comment